top of page

Grupo de Análise de Mercado

Público·11 membros

Shigjeta E Zeze Film Italjan


Shigjeta e Zezë film italjan
Shigjeta e Zezë (Black Arrow) është një film italjan i vitit 1968, i bazuar në romanin e Robert Louis Stevenson me të njëjtin titull. Filmi tregon aventurat e një luftëtari anglez që lufton kundër tiranisë së Richard III në Anglinë e shekullit XV.


Filmi është prodhuar nga Rai dhe është transmetuar në shtatë episode të dielave në mbrëmje në televizionin kombëtar italian RAI, nga 22 Dhjetor 1968 deri më 2 Shkurt 1969. Filmi ka qenë një nga skenarët më të suksesshëm në televizionin italian, duke magjepsur brezat e shikuesve me dashurinë mes dy protagonistëve dhe luftën mes së mirës dhe së keqes në kohën e Luftërave të Trëndafilit.


Download File: https://t.co/q94KNR0X9c


Filmi ka një kast të madh, me aktorë të famshëm edhe në role të vogla, si Steve Reeves, Giacomo Rossi Stuart, Isabella Riva, Andrea Bosic, Franco Balducci, etj. Filmi ka shumë pamje të jashtme, të xhiruara në Emilia dhe Piemonte, si dhe në Skoci. Kostumet dhe skenografia janë shumë të sakta dhe të detajuara, duke pasqyruar epokën historike. Muzika e filmit është punuar nga Riz Ortolani dhe kjo pjesa kryesore është krijuar nga Sandro Tuminelli.


Filmi ka qenë i njohur dhe i mirpritur edhe nga Televizioni Publik Shqiptar TVSH gjatë viteve 80-të. Filmi është një vepër klasike e kinematografisë italiane, që meriton të rishihet për vlerat e saj artistike dhe historike.


Për më shumë informacion rreth filmit, mund të vizitoni këto burime:  • [Shigjeta e Zezë (Black Arrow) - YouTube]  • [(VIDEO) Filmi serial TV Shigjeta e zezë - Sporti]  • [Shigjeta e ZezÃ: Njà film italjan i viteve '60 me temà historike]
Informações

Bem-vindo ao grupo! Você pode se conectar com outros membros...

membros

bottom of page